Tabung Travel Ku. Sila Klik!

Friday, May 31, 2019

Jom Join

EH kawan this is super syok. Unlimited Internet on anything u want +5GB highspeed Internet at only RM30/mth. Sign up with my code YUJCZU at www.ookyo.com.my

Friday, March 22, 2019

Pixajoy

Hi! Your friend just sent you FREE PHOTO BOOK for printing your photos today. Just register using this referral code 6Y4GPT, or use this: https://www.pixajoy.com.my/sign-up-referral/8451/162212/5dc97c044f6389468f86fc8447788bf6

Tuesday, March 12, 2019

Nasi Kerabu

Holla!
Rice to Wednesday is one of my favourite rice.
What's yours?
Kalau mai Kelantan, jangan lupa try ni tau.

Tuesday, March 5, 2019

Jom minum susu!

Hi korang! 
Just nak share susu yang menjadi kegemaran ramai buat masa sekarang. Korang tau tak Anlene ada perisa baru? It's cafe latte! Sangat sesuai untuk pengemar kopi seperti saya. Dengan rasa 100% kopi sebenar. Ianya tinggi kalsium dan protein plus kolagen tau. So, jangan cemburu lak kalau makcik makin gebu gebas nanti. So, jom la minum susu... Korang boleh beli di pasaraya terdekat. 

Jom BigPay

Shh don't tell anyone 👄
I'm using BigPay and it's amazing! It's a powerful app that tracks your expenses and lets you manage your money in real time 💵
More than a boring e-wallet, BigPay comes with a striking blue card that you can use anywhere in the world! When you travel, you only pay the actual exchange rate (same or better than XE). Plus, you save money on AirAsia flights and earn BIG Points.
👀
Sign up now - it's completely free. Use my referral code and we'll both get RM10 when you sign up! My referral code: 2GUP89EPZS
http://bigpay.link/referrals
This is going to be big 🔥

Sunday, February 24, 2019

Macamana nak naikkan traffic blog?



👀

Hi korang!
 Dah lama tak update blog kan?
Sekarang ni macam suam-suam kuku jer kalau nak berBlogging kan?
Dah ramai telah beralih ke instagram, pinterest, Facebook and so on.
Saya punya nuffnang akaun pun baru RM2.55.
Camner nak jadi kaya raya cam Cik Epal kan? Dia rajin update blog and memang dah ramai follower. Sebab tu boleh bawa mak ayah dia pergi pakej Umrah VIP punya. Bagus betul kan?  Kita ni.. nak buat tambang nak naik Grab ke bandar pun tak lepas. Hahaha...
Saya memang tabik spring la dengan Instafamous ni. Tapi Cik Epal ni kalau tak salah bermula ngan Blog. Saya selalu baca blog dia masa dia jaman memuda anak dara dulu sampai la ke dah jadi mak teruna sekarang.
Tapi papepun... rezeki.
Berkat usaha dia.
Tahniah pada blogger lain.
💪
Sekarang yang selalu saya tengok yang ni. 


Sebab dia selalu update pasal produk and travel.
Saya suka.

Ok la. 
Masa untuk buat kerja rumah.
Pinggan bertimbun. 
Kain dalam bakul pun dah jadi gunung.
Selamat berjaya semua.
💋

Thursday, December 27, 2018

One day trip to Patani, Thailand

Last 25th December 2018, me and my friends went to Patani, Thailand. It was a very nice place to make your stomach full. Hahaha... It was like a food hunting day.
Memang sedap sangat makanan dia. Korang patut cuba. Kami baya RM60 hanya untuk pengangkutan dari Rantau Panjang ke Patani. Makan, sendiri baya hokey. Tapi best... Best... And best. Memang nak pergi lagi kalau ada rezki.
Ni antara makanan yang saya try... cam bento. Tapi kebanyakannya pedas.
Ni Perut Bulat Bakar.
Memang yummy lah!
Korang kena cuba ni.
Kalau takder dessert tu bukan Jihan la namanya.
Jihan ngan desserts berpisah tiada.
Nasi goreng Isi Ketam.
Bukan je ada isi ketam berketul, telur sotong pun ada tau.
Sebelum balik singgah makan aiskrim kat tepi pantai.
Ni nama kedai yang kami pergi makan hari tu. Bajet dalam RM35 1 kepala la.
Sempat jenjalan area sini.
Ni tempat baru - SKYwalk.
Panas lit lit!