Tabung Travel Ku. Klik The link Please..

Wednesday, December 20, 2017

Jihan Jalan Jepun

Konichiwa!
Hait!
Hahaha...mentang-mentang la baru balik Jepun. Kikiki...
Me, went to Japan on 28 November 2017. Me and my travel partner went to Japan using All Nippon Airways (ANA).  The first place we went in Japan was Tokyo. We were there for 4 days. We went to Disney Sea but not Disneyland. Maybe someday. We went to Asakusa, Shinjuku, Shibuya crossing, and Ueno. We used the subways so we have to plan where we want  to go as we just go by ourselves.

Then we went to Osaka on the 2 December 2017. We took a travel package here. The package was RM1199 for ground only. But we have to add more because we choose to go to USJ. Add around RM300 for the ticket. Here in Osaka we went to Nara, Kyoto, Dotonburi, and last but not least, Universal Studio Japan!

Japan was a great place to visit.
Describe Japan in 3 words - clean, modern, expensive.
I love the food, I love the weather.
If you asked me, "Do you want to visit Japan again in the future?"
My answer is "YES!"
 Me in Shinjuku, Tokyo
 Me in DisneySea (Ariel Castle), Tokyo. Belakang tu bapak Ariel. 
 Us with Daisy Duck in DisneySea, Tokyo.
 Handsome tak abam kat tepi ni?
Me in Asakusa, Tokyo.
Best kat sini, banyak kedai cenderamata murah. Murah tak la murah sangat, tapi compare ngan tempat lain kan. Boleh dikira murah la. Kat sini gak ada tempat makan ramen halal.
 Me in Nara Park, Osaka. 
Kat sini rusa di lepas kan berkeliaran je, kat tepi jalan tu dah boleh bagi makan atau pegang kepala rusa. Nice view tapi banyak tample gak kat sini. Kami tak minat so, x masuk ke dalam la. Jalan kat area luar je.
 Bamboo Forest in Kyoto, Japan.
 Kat depan Osaka Castle.
 Osaka street
 Umeda Sky Building, Osaka.
Ni dekat Harry Potter Castle in Universal Studio Japan.
Kalau tanya, mana lagi best... Disney Sea or Universal Studio Japan? I think I choose USJ. More thrill rides and fun.

In a nutshell, I love Japan.

TAK Boleh?

Kenapa tak leh nak post gamba terbaru ni?

Saturday, November 18, 2017

Trip To Bandung, Indonesia

Hello everyone!
Miss me? Well, actually I went to Bandung, Indonesia last Friday (10-13 November 2017). It was my first trip there. And I'm in love with Bandung. The food was good and the pristine scenery amazed us.
I went there with my aunt and cousin. Actually there were 4 tickets bought but at last minute my mum had to undergo a surgery because of the appendicitis. Xpo ma, kito g lain kali.
To haters: sapo kato I sokmo tinggal anok ko ma I? Diorg ado pok, so pok dio la jago. Anok² I buke kena dukung pun. Bagi makan je. Mandi pakai, semua diorg dah boleh handle sendiri. Korang jeles eh?? Korang kalau kena g kursus ke, atau ada peluang melancong, korang pergi tak? Tinggalkan ank ? Opss sorry... sila terasa.
Ok, enough of haters.
Let's view the photos. Kalau meluat sila jgn visit blog aiii.

 
Pusat kulit. Cibaduyuk, rasa betul dah ejaan dia. Memang banyak barangan kulit, kasut, handbag, jacket, boots. 
Mee Kocok and Es Jeruk. Yummy!
Me at Floating Market Bandung.

Dusun Bambu

Nasi Ayam Penyet paling superb! Pedas gilos.. air mata.. air idum semua keluar. Jus alpukat pun best. 
Rumah Sulam Haji Ahmad.
Hambikk... nasib baik, x kena extra charge utk lebihan muatan. 

Thursday, October 26, 2017

Homestay Hani

Haaa... korang tengah cari Homestay kat Kelantan?
Ni nak habaq mai... eh awat speaking utara ni? Eh.. silap lak. Ok, ni nok oyak. Ado Homestay Hani kat Pasir Pekan, dekat ngan bandar KB. Rumah tepi jalan je. So, jangan risau kalau datang 1 rombongan bas pun boleh muat sebab rumah ni besar. Semi-D 2 tingkat yang ada 5 bilik. Ada 2 bilik berAirCon, 3 lagi kipas. Tapi kalau datang 5 @ 6 family pun masih muat sebab living hall luas. Boleh bawa toto sendiri. So, kalau berminat boleh call no.tertera. kalau nk call hakak pun boleh dik non. Homestay tu makcik aii punya. Ni tolong promot je.

Thursday, October 19, 2017

Happy Diwali

Happy Diwali to friends who celebrate it.

Cuti² ni asyik makan tidur je kerje nya. Abis diet aii 2 bulan tau.

Daily routines. Wake up. Shower. Cook. Wash clothes. Hang them. Eat. Sleep.

Best orang lain, ada yang pergi holiday obersea, ada yang sewa chalet, mandi kolam, ada yang main bowling.... huh... I need a vacation too.

Bandung, Indonesia is my next place to visit. Somewhere in November 2017. I'll tell you more when I get back. But for now, it's the same old routine.

Sila abaikan gambo tuan tanah yg montel tapi gojes ni. Kalau nak muntah sila ke bilik air. Kikiki... nak tunjuk glasses baru beli kat kedai duahenggit je. 

Monday, October 16, 2017

Holidays

Hey you.. watpe tu?
Holiday dah start. Korang ke mana?
Me?
Stay kat umh je.

Sunday, September 17, 2017

IPhone 8

Hellooooo... how are you?
Tak tau kenapa ari ni cam rajin skit nak update blog.
Nak habaq mai kat ang.. harga Iphone 8 paling rendah pun RM3999! Huii tak mampu la. Kalu cenggini, kena kumpul duit 2 tahun pun masih....x mampu beli!
Tapi kalau suatu hari nanti, jadi jutawan. Mampu kot!?
Hahahaha.. pembaca semua, sila la doakan tuan tanah ni kaya. Semoga boleh lebih banyak bersedekah membantu fakir miskin. Dan juga beli iPhone.