Tabung Travel Ku. Klik The link Please..

Saturday, November 18, 2017

Trip To Bandung, Indonesia

Hello everyone!
Miss me? Well, actually I went to Bandung, Indonesia last Friday (10-13 November 2017). It was my first trip there. And I'm in love with Bandung. The food was good and the pristine scenery amazed us.
I went there with my aunt and cousin. Actually there were 4 tickets bought but at last minute my mum had to undergo a surgery because of the appendicitis. Xpo ma, kito g lain kali.
To haters: sapo kato I sokmo tinggal anok ko ma I? Diorg ado pok, so pok dio la jago. Anok² I buke kena dukung pun. Bagi makan je. Mandi pakai, semua diorg dah boleh handle sendiri. Korang jeles eh?? Korang kalau kena g kursus ke, atau ada peluang melancong, korang pergi tak? Tinggalkan ank ? Opss sorry... sila terasa.
Ok, enough of haters.
Let's view the photos. Kalau meluat sila jgn visit blog aiii.

 
Pusat kulit. Cibaduyuk, rasa betul dah ejaan dia. Memang banyak barangan kulit, kasut, handbag, jacket, boots. 
Mee Kocok and Es Jeruk. Yummy!
Me at Floating Market Bandung.

Dusun Bambu

Nasi Ayam Penyet paling superb! Pedas gilos.. air mata.. air idum semua keluar. Jus alpukat pun best. 
Rumah Sulam Haji Ahmad.
Hambikk... nasib baik, x kena extra charge utk lebihan muatan. 

Thursday, October 26, 2017

Homestay Hani

Haaa... korang tengah cari Homestay kat Kelantan?
Ni nak habaq mai... eh awat speaking utara ni? Eh.. silap lak. Ok, ni nok oyak. Ado Homestay Hani kat Pasir Pekan, dekat ngan bandar KB. Rumah tepi jalan je. So, jangan risau kalau datang 1 rombongan bas pun boleh muat sebab rumah ni besar. Semi-D 2 tingkat yang ada 5 bilik. Ada 2 bilik berAirCon, 3 lagi kipas. Tapi kalau datang 5 @ 6 family pun masih muat sebab living hall luas. Boleh bawa toto sendiri. So, kalau berminat boleh call no.tertera. kalau nk call hakak pun boleh dik non. Homestay tu makcik aii punya. Ni tolong promot je.

Thursday, October 19, 2017

Happy Diwali

Happy Diwali to friends who celebrate it.

Cuti² ni asyik makan tidur je kerje nya. Abis diet aii 2 bulan tau.

Daily routines. Wake up. Shower. Cook. Wash clothes. Hang them. Eat. Sleep.

Best orang lain, ada yang pergi holiday obersea, ada yang sewa chalet, mandi kolam, ada yang main bowling.... huh... I need a vacation too.

Bandung, Indonesia is my next place to visit. Somewhere in November 2017. I'll tell you more when I get back. But for now, it's the same old routine.

Sila abaikan gambo tuan tanah yg montel tapi gojes ni. Kalau nak muntah sila ke bilik air. Kikiki... nak tunjuk glasses baru beli kat kedai duahenggit je. 

Monday, October 16, 2017

Holidays

Hey you.. watpe tu?
Holiday dah start. Korang ke mana?
Me?
Stay kat umh je.

Sunday, September 17, 2017

IPhone 8

Hellooooo... how are you?
Tak tau kenapa ari ni cam rajin skit nak update blog.
Nak habaq mai kat ang.. harga Iphone 8 paling rendah pun RM3999! Huii tak mampu la. Kalu cenggini, kena kumpul duit 2 tahun pun masih....x mampu beli!
Tapi kalau suatu hari nanti, jadi jutawan. Mampu kot!?
Hahahaha.. pembaca semua, sila la doakan tuan tanah ni kaya. Semoga boleh lebih banyak bersedekah membantu fakir miskin. Dan juga beli iPhone.

Officially 36

Yesterday was my birthday.
Alhamdulillah, masih brrnafas. Syukur masih di beri peluang. Terima kasih pada yang ucapkan doa² indah untuk ku. I love you all.

Thursday, September 7, 2017

Majlis Restu Ilmu

Gamba tak de kaitan nga luahan hari ni.

Kita cuma manusia biasa.
Kita jgn asyik salahkan orang lain.
Cuba kita muhasabah diri kita. Mana silap dan salah kita.
Kadang-kadang, kita lupa sebab kita terlalu selesa dalam zon selesa kita.
Hinggakan orang sekeliling fed up ngan keberadaan kita.