Tabung Travel Ku. Klik The link Please..

Monday, July 16, 2018

Lip butter by Farahanim Razak

Hello everyone.
Korang ada masalah bibir tak? Bibir kering, bibir hitam, bibir menggelupas? Haaa... Ni hakak nak story skit.
Pernah dengar tak lip butter? Kalau lip butter yang hakak jual ni memang 100% organik. So sangat mesra alam la. Ada diantara kita yang alergik nga sesetengah jenis lipstik, ada yang jenis malas nak tenyeh gincu tebal, ada yang baru nak belajar pakai lipstik... Haaa ni berita baik. Cuba la faraalipbutter ni. Ada 2 perisa, Caramel Mint and Orchid Vanilla.
Both memang rasa mintylicious and sangat fresh bila kita tenyeh kat bibir. Selain merawat ia juga boleh mencantik kan wajah. Ye la mana tak berseri bila bibir korang merah je. Kan?
Kalau berminat leh contact 0193969115. Boleh pos atau COD area Pasir Pekan, Wakaf Baru, KB, Kubang Kerian, Kelantan.

Thursday, July 5, 2018

From Krabi With Love

Haha... I went to  Krabi last week. 28-30 June 2018.
Apa menarik kat Krabi, Thailand?
For me... The beaches and food! As you all know, I love food.
It took about 12 hours from Kelantan, Malaysia to Krabi, Thailand. We took a bus from Takbai (border of Thai). I took a package. It's about RM680 per person. That's included hotel, transportation, and food. Just bring your money for shopping.
Overall, I think I prefer Bandung, Indonesia. They have good food and nice scenary. It is because Krabi is for someone who loves outdoor activities like snorkeling and swimming in the beach. That is so not me.
Well, just enjoy the pictures.

Friday, May 11, 2018

Saigon Second Trip

Hollaa...
We went to Ho Chi Minh City last 26-28 April 2018. Me, my cousin - Amila & Kak Ida.
Pergi bawa 1 beg... Balik bawa 4 beg. Itu la Kak Ida (rakan sekerja ku). Kali ni kami amik pakej ngan Qashwa Travel, KB. Service memang tip top. RM1600 tiket flight ( KB-KL-SGN-KL-KB), pengangkutan di sana, penginapan and 3x makan sehari. Kira fullboard package la. Kali ni kami berkesempatan ke Sungai Mekong, naik bot, naik sampan, shopping madu, makan buah, shopping, shopping and shopping.
Kira nya HCMC, Vietnam ni memang tempat best untuk shopping. Bawa duit bebanyak kalau korang plan nak ke sana. Tip: sila tukar duit siap-siap. Kalau berbelanja dengan duit RM di sana, jadi rugi pulak. Baik tukar ke Vietnam Dong. Baru untung.
Ok. Tu je nak cerita kali ni.

Thursday, March 1, 2018

Jihan Jalan Jepun

Hello....
Just nak share cerita last Nov/Dec 2018, me and my cousin went to Tokyo & Osaka, Japan.
I love the view, the clean environment, the culture, the food but not the cold. Nak mandi pun mengigil tau.. suhu paling rendah 0°c. Kalau kat Cameron Highland, 18°C pun dah sejuk. Ni kan pulak kosong.
Tapi overall, memang best la. Kalau korang tanya... Akak nak g Jepun lagi tak? And my answer is YES!
Mula-mula tu kami ke Tokyo, plan trip sendiri. Main redah je. Nasib baik la si doktor (my cousin) ni dah siap google. Kami ke Tokyo Disney Sea je because my cousin said it's one of its kind. Kalau kat tempat lain, banyak Disneyland (Hong Kong, Paris) but only Tokyo has Disney Sea.
Then we took a flight to Osaka. This one we used the travel agent. So, when we arrived, the was someone to pick us at the airport.
Here, everything was arranged by them.
The best part is Universal Studio Japan. I think I like USJ more than Disney Sea. More thrill rides and fun.

Kalau ada rezki lebih, semestinya I want to go there again.

Wednesday, February 28, 2018

Sports Day

As usual, I am the camerawoman.
So, memang tak der la gamba I. Kalau kak ton ke... kak jah ke... yg rindu nak tgk wajah jelita Kak Ji ni, leh la PM tepi yerr.. Ha Ha Ha.. aku ketawa ( nyanyi cam Hael tau! ).
Ok, papepun... layan je la gambo ni. 

The winner for this year is Rumah Hijau (green team).
Congratulations!

Monday, February 5, 2018

Congratulations

Today is his registration day here.
Walaupun abang dapat offer ke Alam Shah, xpo la bang eh... ngaji mano², asa ko sungguh.
I wish you nothing but the best.
My duas are always for you and adiks.
Love u all.

Thursday, January 25, 2018

Today is...

Hollaaa...
Dah lama Kak Ji x babak dih?
Ok, now stand by...
Why I looked so chubby? Dah makin gemok la tu... masih x sedar diri lagi? Kak Ton mesti suke kan kalau Kak Ji gemok!