Tabung Travel Ku. Klik The link Please..

Monday, April 27, 2015

Seminar Integriti Warga Pendidik (SIWP)

Hari Sabtu lepas...
. Kena ke PPD Bachok untuk menghadiri seminar seperti tajuk di atas.
Penceramahnya ialah Ybrs. Najib Badruddin. He's my x-neighbor.
Dari tepi sebelah kiri: Kak Nor, Kak Ida & Kak Ni. 
Gamba tuan tanah tak dapat nak upload sebab buruk bebenor. 
Kehadiran adalah wajib. Kalau tak hadir kena buat surat tunjuk sebab. Tapi tak pasti samada tindakan akan diambil atau ignore je.... 
Hmmm... Lu pikir la sendiri. Wa tak nak pikir lah... Letih. 
Out lu...
 

Saturday, April 25, 2015

Terengganu demo. Kelate kito.

Assalamualaikum...
Ketemu kita kali ni dalam entry yang simple. Kali ni nak story telling pasal cuti kami ke Terengganu selama 3 hari 2 malam. 
Kami stay kat TH Convention & Hotel. 
Cantik gak tempat dia. Room rate pun kira ok la. Tempat dia bersekatan ngan KT Airport & Stadium.
Then macam biasa... Kalu ke Terengganu mesti la pergi ke Pasar Payang , and tempat kegemaran En. Bos ialah muzium. Kali ni ada Pameran Organ.
 
Sambil tunggu hero melaya ku mandi manda... Sempat gak habiskan buku cerita yang dah berkurun beli tapi tak de masa nak habiskan. Sejak buat tesis tahun lepas sampai la habis belaja.. Baru nak khatam.
Well... Tuan tanah ni kalau dah balik rumah... Cam biasa la kan... Kena bertugas la. Nak tau tugas apa? Jadi bibik sepenuh masa la... 
;)
Out lu... 


Tuesday, April 21, 2015

Print it

Assalamualaikum and Salam 1 Malaysia.
Ehem... Ari ni nak review skit pasal perkhidmatan print. Korang pernah dah rasa nak print gamba2 selfie korang tu? Atau pape gamba yang dlm smartphone korang tu? Haaa... I have found 1 apps, if u want to print your photos and send them direct to your house. 
Korang tengok app no.2 dari kanan sebelah bawah. Cari kat Apple store. 
Mudah sgt guna app tu utk print gamba2 korang. Dan yg penting murah & kualiti gambar cantik.
Selamat mencuba...


Furious 7 - Wiz Khalifa ft. Charlie Puth Music Video - "See You Again" (...




Just watched the movie.
Love this song.
RIP Paul Walker.

Sunday, April 19, 2015

Kem Kepimpinan

Date: 17-18 April 2015
Place: SK Pak Badol, Bachok Kelantan. Malaysia.
Pengawas Sekolah
Pengawas Pusat Sumber Sekolah
Pengawas Reading Hut
Ketua / Penolong Kelas
Antara aktiviti yang diadakan...
blind trail

Friday, April 17, 2015

For my dry skin

Huhuhu... Korang pakai lotion apa ek? 
My skin is very dry after I got back from Beijing. So I have to buy body butter to apply on the skin. I went to KB Mall and bought these. 
Argan oils body care. 
-shower gel
-body butter
-hand & body cream.

I love these because the smell is not too strong and it works. Now I get my soft skin back. Alhamdulillah..
All those were from The Body Shop.
Thanks Body Shop.

Friday, April 10, 2015

Ellie Goulding - Love Me Like You Do (Official Video)



This song stuck in my head for now.

I've watch the movie "Fifty Shades Of Grey" and I want more.

I've read the books too. That's why I want more.

Tuesday, April 7, 2015

New Toy For Me

Assalamualaikum...
Ehem... Sebenarnya dah lama beli toy ni. Sebelum g Beijing lagi. 
Nak tau apa?
Tadaaaa...
This is my new toy. Iphone 6. Hah, kenapa tak beli iPhone 6 Plus? Sebab tuan tanah ni dah ada phone yang besar 1 lagi. It's a Sony Xperia T2 Ultra. So, this time i want a smaller phone. So it's easier for me to text. Kalau sebelum ni pun I've used iPhone 4S sampai almost 3 years... Memang sangat2 puas hati la. 
Kenapa bukan android tapi iOs 8? Ntah...  Sebenarnya sama je. Tapi antara sebab2 kenala iPhone..
1. Suka kualiti gambar dia. (pictures in the previous entry were taken using iPhone 6).
2. Suka yang lain dari orang lain. (Most of my family & friends are using Android)
3. Need a new phone as my Blackberry Q5 need a rest (is this a good reason 2 buy new phone?)
4. You can upload many pictures to blogger compare to Android. (Android only one photo and sometimes none, I don't kbow why)

And best of all.. Bateri iPhone 6 kali ni lebih tahan lama la. I like!!! So x yah nk bawa powerbank hokeyyy...
So... Pilih la yang terbaik untuk anda.
Tepuk dada tanya selera.
Out lu...

Try Testing Blogging

 
Just want to try... Uploading photos using the iPhone apps for blogger.
The pictures were taken at Sweetheart Cafe near KB Mall, Kota Bharu.
Happy Bornday to those who celebrate their Bday today.



Wednesday, April 1, 2015

Bargain In Beijing : Part 4

Assalamualaikum and Salam 1 Malaysia, 
Sorry for the delay again.
Actually tuan tanah tak larat nak menaip banyak la memalam ni. So, let the pictures talk.
On the last day, we ate here.
 This is The Silk Market. This is where heaven for shopaholics. If you want to buy something, you have to know how to bargain.
The price for 1 bag, mereka akan letak 1200 yuan tapi kalau you pandai mintak kurang...you boleh dapat 170 yuan je tau... See how you can get cheaper price... :)
 Bird Nest Stadium
 The Great Wall



 In front of Silk Market.
Pinjam kereta orang kejap untuk posing.
Arap2 one sweet day leh la jugak pakai keta cun kaler putih tu.
Kejap...kena simpan duit ni... RM1 sehari.
That's all...
From Beijing With Love.