Tabung Travel Ku. Klik The link Please..

Friday, December 11, 2015

Alhamdulillah....Rezki

 
Alhamdulillah... Tuan tanah kali ni dijemput untuk membuat umrah di Mekah dan ziarah Madinah. Rombongan kami kali ni menggunakan khidmat Batuta Travel. Tiket kami berharga RM7100. Kepada sesiapa yang berminat boleh la berhubung ngan pihak Batuta. Saya tak de dapat apa pun. Cuma mungkin ada yang akn bertanya, amik pakej mana? Travel agency mana? So, sebelum korang tanya, tuan tanah jawab siap2. 
:)

 
Sempat posing kat depan Pameran The Beautiful Names of Allah. Pameran ni dibuat kat tepi Masjid Nabawi jer. And best of all, it's gratis. Masuk percuma la. :) Alhamdulillah. Tu orang kata rezki kan? Tak semestinya kita dapat duit banyak baru nak kata rezki. Kebahagian, kesihatan juga merupakan rezki Allah pada kita. Macam tuan tanah ni pun, rezki dapat mengerjakan umrah pada umur 34 tahun. Alhamdulillah..

 
Semasa kat sana, my sister yang tinggal kat Riyadh pun sempat berkunjung ke Mekah untuk berjumpa kami. Mereka juga sempat mengerjakan umrah untuk kali ke...ntah. Sebab mereka tinggal berhampiran and of course la setiap bulan boleh melawat Rumah Allah ni. Alhamdulillah, itu rezki mereka kan?
Betul kata orang, masa muda ni la pergi buat haji atau umrah sebab kalau dah tua2 tu takut x larat. Korang akan banyak berjalan bila nak tawaf dan saei. Kalau boleh kena kuat stamina tu dulu sebelum datang. :)
Tuan tanah tengok dalam iPhone steps counter, 27000++ untuk setiap kali umrah. So, korang fikir sendiri la camner. Kalau kat umah ni, ada tak korang jalan sebanyak tu? Haa... fikir2kan la. 

 
Ni selepas solat. Kita posing jap kat tepi Masjid Nabawi.

Ni pulak kat Jabal Rahmah. Kata orang bagi yang belum dapat jodoh, sila la berdoa di sini. InshaAllah, makbul.
:)

Ini pulak tuan tanah sempat selfie depan Kaabah. Semoga umrah di terima dan segala doa-doaku dan juga doa kiriman sahabat handai di makbulkan. Amiinn..
InshaAllah, kalau ada rezki lagi...akan ku kembali lagi ke sini.


Saturday, November 14, 2015

School trip 2015

Hello again.
Our school trip this time was Kuala Lumpur from 10 November to 13 November.
 Our Lunch was sponsored by KESEDAR, Gua Musang.
 Galeria Sri Perdana (FOC)
 Petrosains, KLCC. RM3.70(pupil rate)
 Sponsored lunch again. TQVM
 Putrajaya Lake Cruise. RM18
 Ignore this one. Hahaha...
 Taman Botani Negara, Shah Alam. RM3
 Chocolate Museum. (FOC)

 Trick Arts Museum, i-City Shah Alam. RM15
Disebabkan jalan kat Bentong tak leh lalu so kira rezki anak2 untuk balik guna jalan Simpang Pulai and singgah kat Blue Valley, Cameron Highlands. So sempat la posing kat ladang lavender bagai. Siap leh makan aiskrim stoberi hokey..
:)
Thanks!

Saturday, September 26, 2015

My new toy

Wahey! 
I've got my new toy. 
Sony Xperia M5.
Bought it yesterday at Sony Cntr, KB Mall with RM1599. 
I got free screen protector and 8GB memory card. 
I think I have to buy casing online because new model no casing or rubber or bumper available yet.
I love it. It's got 21 megapixels back camera and 13 front camera. It's gold! 

Thursday, September 24, 2015

AidilAdha 2015

Ni versi family ku
Ok. 
Out lu.

Salam AidilAdha

Assalamualaikum..
Raya tahun ni kami tak buat korban pun. So, lepak kat umah je la. Sambil2 snap pictures... 
Selfie is a must. 
Me and my sis-in-law
She looks fat? Of course... She's pregnant with her 5th child. Me? I am not pregnant but I'm fat. Huhuhu... 
My aunt and her children.
Tengok Awish semua...!
Ok... That's all for today. Lots more pictures tapi malas nak upload. Line slow la weeiii... 
Ok.
Later bebeh! 





Thursday, September 17, 2015

Taylor Swift - Wildest Dreams



This song keeps on repeating in my playlists (iPhone, iPad, tablet, laptop) for the past few days. What about you? I wish I can strum the guitar and sing along.

I love TS songs.


Wednesday, September 16, 2015

Jihan turns 34th

Alhamdulillah... 
I'm 34 years old today. It's Malaysia Day today so it's public holiday for Malaysian.
This was my first birthday present from my pupil - Mil Ummahetty (5C). 
We had some Merdeka festival yesterday. We had mini Merdeka Run, coloring contest, singing, and fesyen show. Take a look at these pictures : 
This is our sporting headmaster - 
The mini run.
Today my son and I went to KB Mall to celebrate my birthday... He treats me BR Ice-cream. Thank you love!
May all my dreams come true.
Panjang umur & murah rezki.
Always happy (inside out).
Amiinn....
Thank you to all my family and friends for the Bday wishes.
Love u all... 




Monday, September 7, 2015

Break A Leg

To My Dear Pupils!
Wish you best of luck!

Thursday, September 3, 2015

Washi tape

Hello semua! 
What are you doing now? Hahaha... Semestinya dok tengah surfing kan? Kalau tak, tak kan dok baca blog ni lak. Anyway... Ari ni nak cerita pasal washi tape.
Korang minat tak ngan adhesive decorating tape ni? Selalunya orang panggil "washi tape". Kalau tuan tanah ni... Memang suka jenis paper sebab senang nak tear. Kalau yang PVC tu kena guna gunting. Kalau kat Kelantan ni... Susah nak beli sebab maybe tak ramai yang minat so... Tak de la yang nak jual. I usually ordered online. Selalu beli kat pipitzakkastore. Kalau kat kedai buku lak... Kat Popular bookstore KB MALL. 
Last week ada pergi kat Pustaka Seeri Dunia (area belakang Tesco), kat situ pun ada.
Tapi hari ni nak story pasal belian online kat www.aliexpress.com .Korang pernah dengar tak? Ala sila la google. Sure ada. 
Pastu it's free shipping. Boleh pilih design yang kita minat. Dan yang pentingnya...  Ianya murah. Kalau nak banding harga kat sini... Dalam RM8-9 satu. Kalau online ni... Dapat dalam RM3.50 je satu. Murah kan? So... Sila la order. Bukan dengan I... Cari kat website atas tu yerr... 
;)

Friday, August 28, 2015

Congratulations to Nadia Nasuha

Assalamualaikum semua! 
Hi! Just nak update skit tentang cerita semalam. 
Semalam pergi sekolah sebab ada kem bebudak Year 6. 
Sesi penerangan yang dibyat oleh tuan tanah sendiri. Slide tu i guna yang dah siap. Taken from slideshare.
Then singgah umah k'ja... Jauhari Rawi yang mengajar bersama ketika kami di SK Pasir Gajah. Dia buat kenduri kesyukuran sebab anak sulungnya Neyya dapat sambung Medic kat India. She's one of my x-pupils. Long long time agi la... OMG! Am I that old? Huhuhu... Umur je lama. Dalam hati... Dok fikir muda je manjang... X sedar diri lagi tuan tanag ni. 
Anyway... Tahniah Neyya!
Break a leg girl!

Tuesday, August 25, 2015

Reward myself

Holla!
Just nak update skit. Busy sesangat untuk minggu2 last UPSR ni. Almaklumla.. Byk benda kena settle...
Bought this from www.lazada.com
Kira boleh la dipercayai sebab dia siap bagi resit, paper bag, care card & siap ada price tag lagi. 
Anyway... Tqvm.
Love it.
Out lu! 

Sunday, July 26, 2015

Gajah mengamuk ? Naik minyak?

Hello...!?
Mana ada... Tu semua fitnah tau. Tiada kaitan langsung ngan gajah atau haiwan2 lain dalam hutan tu. 
Alza tu kereta kami... Di langgar oleh Viva. Kami on the way from Kedah to Kelantan. On second day of Eid... Kami dilanggar oleh Viva yang sedang menuruni bukit. 
Boss patah lengan. Aqil (one of my twins) patah peha. Alif (my eldest son) bengkak jantung. Azim and me... Alhamdulillah... Kami hanya lebam & calar seluruh badan. Tak ada yang patah.
Kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih pada rakyat Malaysia yang sudi membantu kami di hari kemalangan tersebut. Terima kasih juga untuk sahabat handai di atas doa kalian. 
Kami tidak mampu membalasnya. Hanya Pada Tuhan kami berserah. Hanya DIA yang mampu membalasnya. 
Terima Kasih Malaysia.

Sunday, July 12, 2015

Like I'm Gonna Lose You - Meghan Trainor ft. John Legend (Lyrics)



My fav for now.

Keeps spinning in my head.

Saturday, July 11, 2015

From Bali with Love

Assalamualaikum and greetings!
Just for show off my presents. It's from my BFF - Roslini. She went to Bali, Indonesia and she bought me these.
Thanks for remembering me. May our friendships last forever. I love u my dear friend. 
That's her and her family.
Sorry, I don't know how to rotate the picture because I'm updating this blog using my mobile phone. 😁

I'm signing off to sleep. It's 5.03 in the morning. Out now! 


Wednesday, June 24, 2015

Accident happen

Assalamualaikum.
On the first of Ramadhan... Ujian Allah. Kena cium oleh kenderaan lain. Bukan kena cium tuanya. 
Punya la sakit ati. Apa taknye... Keta yg langga tu tak brenti tepi pun. Masa tu kat traffic lite.
Tuan tanah ni mmg tak pernah  kena saman... Tak pernah langgar @ di langgar. Sebab tu rasa sakit ati bila orang buat cam gitu. Nampak pemandu muda yang berkupiah tapi perangai hampeh.
Ada no.plate dia. Tapi biar lah rahsia.... Katanya Siti NurHaliza. 
Tengok la kemek bontot Honda laki mak tau!
Papepun... Kita selpie lu...
Introducing... My new roomate. Teacher Nor Azma. The Green Ladies today.
:)


Monday, June 22, 2015

Story Card by Pixajoy

Hello all!
I've just received my story cards. Take a look --> 
I love Pixajoy products. I had made 2 photobooks from them. Super fast, super easy, super cheap, and super friendly staff. 
You should try. You can click at the picture banner --> Pixajoy
Make yours one (or more!) today... I think they have great promotions every month.