Tabung Travel Ku. Klik The link Please..

Thursday, April 14, 2016

KESEF

Assalamualaikum semua.
N3 kali ni nak story pasal Kelab Setem dan Filateli or KESEF. Sekolah kami baru je join tahun ni. Ramai gak la bebudak dan guru yang join. Termasuk la tuan punya blog ni. 
 
Mula-mula isi borang tu, kena baya RM25. Kira can pendaftaran la. Then akan dapat Sijil cam gamba kat atas tu. And then.. Pihak Pos Malaysia akn hantar sampul surat, setem and brochure tentang setem2 yang di keluarkan setiap bulan. Kalau kredit dalam akaun anda dah habis... Sila la top up yerr... Kalau tak, anda xkan dapat setem setiap bulan atau setiap keluaran Pos Malaysia tu. 
As for me, yang memang minat setem ni... Sangat2 teruja la nak join kan? 
 ok la... Tu je untuk n3 kali ni. 
Jumpa lagi.
Out lu k.
.

Saturday, April 9, 2016

Washi Tape Lover

Hello Washi Lovers!
I've found a place to buy washi tape in Kota Bharu, Kelantan. The place is Pustaka Sri Dunia (behind Tesco, near Gulatis) in Lembah Sireh. 
Some of the washi tapes rack.
 
Look... They even got washi tapes dispenser. Price RM89.90 for about 8 washi and smaller one around RM69.90. Well.. If you have their membership card, then you'll get discount.
Tuan tanah punya tangkapan pada hari ni. To add some to my collection. Selalunya beli washi online atau beli bila keluar dari negeri Kelantan. 

This is my favourite part. I love stationary store. I can spend hours there. Sila tinggalkan Encik Suami kat rumah kalau nak ke kedai cam gini hokeyy... Kalau tak.. Stress je. Sebab kena menunggu. 
Ok la.. Out lu! 
Happy shopping...