Tabung Travel Ku. Klik The link Please..

Tuesday, March 31, 2015

Promosi bulan April

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia 😎👍😎👍😎👍😎👍👏

Selamat datang April...
🎉🎊🎉🎊🎉🎊🙅🎊🎉🎊🎉
Wowwww...nak bagitahu ni..banyak nya PRODUK PROMO SHAKLEE😃😃😃😃😃😃.. ada 8

1. Gla buy 6 free 1
2. Gla buy 2 less 5%
3. Lecithin buy 6 free 1
4. Lecithin buy 2 less 5%
5. Vitalea for Children buy 3 free 1
6. DTX Complex buy 3 free 1
7. Cinch Choc buy 3 free 1
8. Cinch Caffe buy 3 free 1

Selamat memilih nak produk yang mana anda inginkan...

😀😀😀😀😀😀
Jihan Daud
0122799115

Wednesday, March 25, 2015

Bargain In Beijing : Part 3.

 
Ehem... Strike a pose... Feewwwittt... ada nampak cam Maharani tak? Kikiki.... This was taken at Summer Palace. Tempat Maharaja zaman ritu-ritu rest time summer. Kat belakang tu ada 1 istana. The view and weather were marvellous. You should come if you enjoy the beautiful view of palace and lake.
Nice!  
 We're going to the bridge and there's an island. Beautiful view there... Lots of pictures were taken but using my iPhone. All were deleted after I restore it. Chhooiii...
 My bodyguard.
 Us at Masjid Niujie
 Wang Fu Jing Street. The tour guide said... there's a lot of branded shop lots here. You want Prada...Gucci...Apple store...they got it.
Tips kedua: kalau korang ke Beijing, dinasihatkan jangan beli ngan peniaga ditepi jalan sebab banyak yang tipu. Selalunya diorang akan bagi baki duit bukan Chinese renminbi / yuan. Dan selalunya matawang yang kurang nilainya.... Dan kalau nak beli gak... kena pepandai la korang bargain... mintak kurang sehabis mungkin. Kato ore klate... rapat jik ah!
:)
 At one of the government shop that we have to go. 
Wajib pergi bila korang amik pakej ni.
 The Great Wall.
 Kat sini... kami sempat climbed sampai station 2 je. Sebab my counsin tu gayat la weii... kalau tak... sampai ke puncak station 3 nuh di atas sana.... xpe la... at least leh la merasa panjat The Great Wall Of China.
Kami punya group yang melawat Beijing kali ni. Bergamba kenangan sebelum naik. :)

Bargain In Beijing : Part 2

Ho Ho Ho... Punya la lama kan nak upload part 2. Hehehe... Bukan apa... ada problem skit la. Sebenarnya...Sebenarnya... gamba semua skali dalam iPhone tuan tanah ni dah ilang. Nak tau sebab apa? Restore phone masa nak sambung kat iTunes. Punya la stress hotak... abis ilang gamba gebuss I tau. Hishhh... Nasib baik la ada gak guna 2 phone so leh la upload skit dari phone Sony T2 tu. Tapi tak banyak la sebab I banyak guna iPhone.
Ok la... let's enjoy the pictures left. Huhuhu....
 We had our lunch here. The food was superb! Tuan empunya ni, bos kepada I punya tour guide Mr. Ali.
 Datang Beijing tapi ada pelamin orang Padang Indonesia. Whatever la kan.... Janji tuan tanah ni glam... kan? Hehehe...
 Posing jap depan mall yang ada Restaurant Padang tadi. Xtau nak sebut camner sebab tour guide tu sebut dalam bahasa Chinese. 
:)
 Me and my cousin.
Sila abaikan senyum kambing tuan tanah disepanjang journey ni ok. 
 This was at Tian An Men Square.
 In Forbidden City. Berehat sekejap sebab dah banyak langkah ari ni. Tip pertama: Sila pakai kasut yang selesa bila melancong. Sebab korang akan banyak berjalan. Percaya atau tidak... pada hari pertama, kami berjaya mendapat 14,500 langkah. Ha...ko dapat? Kalau kat Malaysia... confirm tak akan berjalan sebanyak tu kan? Mau kurung tuan tanah kalau dok kat Beijing lelama nih...
 Still in Forbidden City.
Singgah solat jap kat masjid ni.
Ok...to be continue in the next entry...

Saturday, March 21, 2015

Bargain In Beijing : Part 1

Greetings!
Last holiday my cousin (Dr.Amila) and me went to Beijing, China. It was my first trip to other country. Almaklum la... SoKampungDotCom skit. Wanted to try something new... Here come the pictures....
First night, we slept at Capsule Hotel in KLIA2. Our flight was on 13/3/2015.
Early in the morning, had breakfast at KLIA2.
While waiting for our flight... lepak here first. :)

On the way back to KLIA, here a cute cat family. 3D painting.

Ok, kita sambung in the next entry. Nak mandi lu...
Out!

Saturday, March 7, 2015

Nak kulit cantik tak?


Bulan ni kan..turn i utk promosi..
Bertuah kita ! Kerana kita dipilih oleh Shaklee untuk diberi dengan harga istimewa kepada kawan2 kita...☺️
Yela, sebab mestilah kawan2 nak cantik,awet muda , slim , comell , bebas parut, banyak susu  bagi ibu yang menyusu, bebas dari gastrik , anjal sana anjal sini,bertenaga , muka berseri2,  makin cantik  gebu , elak dari botak , sembuhkan luka, cergaskan badan..ni semua kegunaan salah satu team promosi bulan ni iaitu ESP

ZINK pula bagus untuk atasi masalah keguguran rambut di kalangan lelaki mahupon wanita, pulihkan luka dengan cepat, perbaiki diabetes, tingkatkan imun sistem, kesuburan lelaki, ovulasi wanita, perbaiki radang kulit, perbaiki masalah prostat

Last sekali, VITALEA KIDS..ia bagus untuk melengkapkan keperluan zat dan vitamin untuk kanak2. 2 biji vitalea kids sehari sudah cukup berikan zat dan vitamin serta mineral yang cukup untuk kanak2..
Itu saja yang ingin dikongsi hari ini☺️

Harap dapat memberi info kepada sesiapa yang nak tahu pasal produk.
Jihan.
0122799115 whatsapp
Blog: http://tcerjihan.blogspot.com

Friday, March 6, 2015

Congratulation to My Roomate!

Assalamualaikum semua!
Just drop in to say Congratulation my my roomate , Puan Husniza for being promoted as Senior Assistent (PK KO) at SK Telaga Ara.
 Puan Husniza (the one in green baju kurung / yellow scarf). My roomate in SK Pak Badol.
 It's sad but hope that you'll be happy at new school. It's hard to find good teacher like you. Your new school is lucky to have such a dedicated teacher like you.

Monday, March 2, 2015

Can I have an APPLE please?

Assalamualaikum and Salam 1 Malaysia...

Hehehe... Kita jumpa lagi dalam blogku yang tak seberapa ni.
Sila abaikan tajuk kat atas hokey.. Ini cuma gimik yang ntah apa-apa.
Sebenarnya nak story mory tentang satu blog ni...
Korang pernah baca tak?
Blog Cik Epal . Orangnya sweet jer...
Tuan tanah untuk blog ni memang follow dia kan Instagram. Oh sebelum lupa,.. I don't have Facebook. Sangat-sangat kuno kan? Well, what can I say... That's the way I am. Outdated. Overrated. What so ever you want to say. I cuma ada twitter, pinterest, instagram, blog and so on... but not FB. Sekian, terima kasih. So korang tak yah cari Tuan Tanah kat FB k!

Back to the story above. Cik Epal ni... guna nuffnang letak kat blog dia. Then pernah dapat ribu riban la. Haddoii.. apa petua dia? Sangat2 respek suspek la kat dia. Kalau korang nak tau... tanya la dia. I malu nak tanya. Tuan Tanah ni kan pemalu orangnya.

Tapi rasanya kena rajin update blog and banyak bebel dalam blog dia kot? Ayat-ayat dia pun cam slumber jer. Suker lah baca.

Haaa.... satu lagi web yang Tuan Tanah suker sekarang ni ialah Pixajoy ! Best sangat tau...
I kan suka postcard. Dah pernah buat postcard kat Pixajoy ni. And the servis was superb. Now baru siap 1 project and diorang sedang proses. My own Picture Book. Nati kalau dah sampai I try upload sini ok.

Now, time to sleep.
Out lu