Tabung Travel Ku. Klik The link Please..

Sunday, November 27, 2016

Notebooks obsession

Hi all...
Just want to wish, Happy Holidays!
Tuan Tanah ado extra class next week. So, xde la holiday sangat. Cuma holiday this week je. 30/11 ni pulak my youngest son Aqil kena operate untuk buang besi kat peha dia. Pejam celik dah cukup setahun lebih kami accident.
Tapi papepun, Alhamdulillah everyone is getting better.
Kat bawah ni ada gamba notebook baru sampai yang di order kat web DeXandra. Cun kan? Maaf la tuan tanah ni memang gila kumpul notebook. Kat dalam bilik atas berlambak lagi notebook yang belum diguna. Hahaha... Biasa la... Gila orang ni lain. X sama. Setengah orang obses tentang emas. Ada orang obses nga jam. Yang lain lak obses ngan gajet. Tapi tuan tanah obses ngan semua kat atas. Aci tak? Ok la.. out lu.
Mmmuuuuuaaahhh!
Later bebeh...

P/S : Sesapa yang nak order perfume DeXandra, sila whatsapp no. 0189115969. Hakak bagi harga kasih sayam hokeyy!

Monday, November 21, 2016

Annual Dinner SKPB 2016.

Assalamualaikum semua.
How are you today?
Just want to share what had happen last night. My school had our Annual Dinner at Perdana Hotel , Kota Bharu. The food was good. Tapi ikan stim dia kecik sangat. 2 kali ngap, abiss...
So, enjoy the pics.

Thursday, November 17, 2016

Tahniah pada yang berjaya

Alhamdulillah Sekolah Kebangsaan Pak Badol dapat jugak seorang murid yang dapat 6A. Tahniah Farawahida.
Murid yang mendapat 5A pula Ammar, Zamir dan  Khairi.
Murid yang mendapat 4 pula ialah Uwais dan Damia.

Keputusan tahun ni memang mengejutkan. Mereka adalah hasil produk KSSR yang pertama. Mereka kohort pertama.

Bagi yang tidak berjaya, teruskan usaha anda. Perjalanan hidup anda masih jauh. Ini baru permulaan.
Jangan putus asa tau!?
Keep it up!

Wednesday, November 16, 2016

Nebes tak?

Assalamualaikum semua...
How are you today? Arapnya sihat la yerr. Esok dah nak keluar keputusan UPSR 2016. Nebes tak?
Hopefully we'll get good results. Walaupun mungkin tak sehebat tahun lepas, at least ada la yang boleh di banggakan. Betul tak? Esok keluar la result untuk calon 2016. Good luck!

Haa... Pasal Chia Seed. Korang pernah makan tak? This is my first time eating the chia seed. Kalau korang nak tau pasal kelebihan, sila la google hokeyy. Tapi antara kelebihannya ialah
1. Dapat merendahkan kolestrol
2. Baik untuk pesakit darah tinggi / kencing manis
3. Weight management (part paling tuan tanah suka).

I bought the chia seeds from online store. It's cheaper la. Dalam katalog cosway pun ada. Letak je 1 sudu dalam jus atau air kosong. Minum. Apa salahnya mencuba kan?

Monday, November 14, 2016

Surprised?

Assalamualaikum semua.
How are you today? Just nak share apa yang berlaku semalam.
Mula-mula skali nak bagitau, semalam ada majlis jamuan untuk pengawas pustaka. Di adakan kat KFC Bachok. Macam biasa, tuan tanah hanya jadi driver. Tapi ok la, leh makan pree. Tuan tanah kalau bab makan ok je. No hal. Kikiki... Sebab tu orang panggil perempuan tua yang gemuk tak sedar diri. Hahahaha... Memang sesuai sangat kan Kak Zon? Eh... Kak Ton la...
Then... Otw tu ada la laki penyayang Cikgu Emi sekolah i call. I pun xtau dia amik no.i dari sapa. Dia nak buat surprise untuk isteri dia. Dia dah belikan iPhone 7 untuk isteri dia. Then, singgah la amik fon tu kat tepi jalan Melor. Untung la badan. Laki hadiahkan iPhone. Ko hader? Xder kan? Sama la kita.
Ok next... Pepagi sebelum pergi makan KFC tu, sabun kopi yang tengah hot skarang ni yang di jual oleh Cikgu Rozielah sekolah i pun sampai. Korang dah pernah rasa? Bau dia sebijik cam kopi. Tuan tanah ni memang penggemar kopi. So memang puas ati ah pakai. Scrub kopi. Korang tak tau apa kelebihannya? Sila la google hokey..
Then apa lagi?
Hmmm... Rasanya tu je kot untuk kejadian semalam. Till we meet again.
Bye!

Wednesday, November 9, 2016

5 Days in A Week.

Hahaha... Tuan tanah tau ado ore menyampah tgk muka tuan tanah. Tapi tetap nak upload gak gambar sebab ni kan blog sendiri.

Nahhh... Ambik!
Ni gamba tuan tanah untuk 5 hari untuk minggu ni.

Hadamkan.