Tabung Travel Ku. Klik The link Please..

Friday, February 26, 2016

Kota Bharu Hok Kito

Assalamualaikum... Jumpa lagi untuk entry yang pendek. 
Semalam tuan tanah ni ada ke KB Mall. Sambil menemani Encik Boss baya bil Celcomnya.. I lepak la kat tempat orang jual buku ni. And kebetulan ada talk show yang santai. Jualan buku alternatif. Hmmm... Korang pernah baca tak? I sendiri pun x tau pun tentang kewujudan buku2 jenis alternatif ni. And memang setuju benar la apa yang mereka bincangkan pada talk show hari tu. Kurang nya pendedahan tentang hasil karya mereka... Perlu adakan lebih banyak promo and baru la hasil karya mereka dapat di angkat ke mata dunia. 
Pupuk la masyarakat membaca. 
Tuan tanah pun x pernah baca novel2 yang telah dijadikan drama kat TV tu. Memang tak minat. Tapi kalau ditayangkan kat TV, layan je kalau pelakon yang kita minat. Kikiki... 
Ok... Enough about the books. 
Today, my twins turn 9. Happy Bornday to my dear sons - Azim & Aqil. 
Semoga menjadi anak2 yang berilmu, beriman dan beramal. Remember, Mama lives you all. You are the love of my life. 
With their birthday present- light saber. Pakak nok jadi jedi blako doh la ari ni... 

Friday, February 19, 2016

Friday, February 12, 2016

Soul Mate

You, my love, hold my heart.
And touch my soul,
Ignite my passion
And make me whole.

You comfort me, strengthen me
And dry my tears.
You inspire me.
And soothe away my fears.
The sunshine of your laughter
Brightens each day.

Sharing joy and sorrow with you
Means more than I can say.
Knowing you care eases my strife.
You give me the happiness,
I have longed for all my life.

Karen E. Rigley
Taken from Chicken Soup for the Soul-Love Stories.

Jessie J - Flashlight (from Pitch Perfect 2)

Tuesday, February 9, 2016

Planner Addict

 
I've bought planner kit from @theqymplannerkit from instagram shop. 

Well... Actually I'm not a planner addict. I'm really into stationary. Pens, papers, stickers, washi tapes and so on. 
But I like the kit from qym. You all should try. Maybe I'll buy the March kit too. 
I payung satu pic yang I buat edit sendiri and I got the words from a book I've been reading. I'll tell you in my next entry about the book. Stay tunes! 
Out..

Monday, February 8, 2016

Mood Republik

Assalamualaikum semua. Salam petang Sabtu. Hari ni hari last untuk sesapa yang minat shopping. Selepas ke rumah Cikgu Alias Badol, kenduri kawen anak pompuan dia. My X-roomate and I sempat melencong ke Hotel Grand Riverview. Kalau tengokkan gamba semalam kat instagram, huiii... Gerun ah nak kena bratur bagai. X jadi ah nak masuk. Tapi nasib baik kami pergi tu orang dah kurang. And nasib baik ada parking dekat. 
Sebelum masuk, kena register nama and cop kat tangan lu. Best sangat2 kat sini sebab kalau ada duit memang I akan shopping sakan ah. Jubah banyak yang cun and aweet. And best of all... Kebanyakan harga hanya la RM100. Best kan? Kalau aku kayaaaa... Mula nak nyanyi lagu If I'm a Billionaire! Puuuii... Berangan je la Jihan oiii... 
Ni gamba my X-roomate. Gamba empunya blog? Maap ler.. Muka buruk agi. Nanti bila bintik2 ni dah ilang... Kita bagi pose paling cun. Hokkeeyyy!
Dalam kegawatan ekonomi. Sempat gak la rembat selai tudung semi instant by Calaqisya. RM39. Kalau beli 3 dapat RM100. Tapi sebab gawat punya pasal... Selai je la kali ni. 
Masa I kat sana, ada Lady Didie Alias. 
She is loud. Tapi hebat. Banyak idea. Boleh cakap ngan lantang. I like... Lawak pun ada. Tu yang best dia ni. 
Papepun... Harap2 MoodRepublik ni akan berkunjung lagi ke Kota Bharu. InshaAllah. Ada rezki and panjang umur kan? Amiinn.. 



Thursday, February 4, 2016

Herbaline Kota Bharu Kelantan

Assalamualaikum and good evening everyone.
Today I went to Herbaline. 
Korang pernah pergi buat facial or spa tak? Haaa... Tempat ni nampak cam best. Tujuan utama tuan tanah ke sini bukan nak buat facial pun. Mana mak mampu tau nak ke spa bagai ni. Tapi bila dok belek muka mak yg makin tua ni... Rasa cam terdetik plak nak hilangka ketuat and oil seed kat muka ni. Sila tengok iklan kat atas tu. RM50 untuk  first trial. Cuma buang 3 biji. Memandangkan muka tuan tanah ni cam permukaan bulan... Jadi tuan tanah ni amik la pakej. 1 pakej dia harga dalam RM280 untuk 20 biji. Memandangkan... Eh.. Brapa banyak mandang la weii.. Tak yah pandang dah.. Tengok plak. Bila dia scan... Dia cakap muka I ni x cukup untuk 1 pakej sebab banyak sangat bintik2 kepingan minyak. Jadi... I amik la 2 pakej. So.. Sila la darabkan sendiri. 
Nak tengok tak hasil penyetan... Tenyehan pakar Herbaline ni? 
Jangan terkejut... Teng teng tenggg... 
Taddaaaa.... Cun tak? Kikiki... Korang tunggu la hasilnya nanti. 
Nak cantik... U have to spend more. U have to bare the pain. Bak kata omputeh... Beauty is pain. Eh.. Bukan kata omputeh tu... I yang kata. Hahaha... Whatever la. Pakar tu kata.. Kalau muka masih tak hilang ketuat yang dia rawat tu.. Dia suh pergi lagi untuk dapatkan rawatan kedua percuma. So, kita wait and see je la nanti kan...?
Ok... Sebelum balik, Dia suggested untuk amik pencuci muka, aloe cream and skin activator. Cam serum kot. Ntah la.. And kat situ ada charge lain.
Beg je beasar, isi nya 3 ketul tu je. So, hopefully my skin will be more smooth and flawless after this. InshaAllah... Dalam seminggu dua lagi I akan upliad lagi gambar selepas rawatan. Ok? Stay tune! Out lu... Muuuaahhh! 


Monday, February 1, 2016

When The Time Come

Assalamualaikum and greetings to all lovers and haters.

It's been awhile I didn't update my blog. Almaklum la too busy with school work. Kenkadang sengaja memBZkan diri je. Ore Klate kato wak lolok bz. Hahaha...
Loni tengah stress ngan muka berjerawat and ada bintik-bintik cam oil seed or milia la. Dok tengah srvey ni nak g buang kat mana and mahal ke service dia. Ada beberapa tempat but the best review so far is "Herbaline". Korang pernah dengar tak? Kalau x pernah dengar tu sila la guna kelebihan pakcik Google hokeyy...
Rasa cam nak try gak la. Maybe this Friday. Sebab dulu pernah buat proses ni and ia akan mengambil masa yang agak lama untuk recover. So, memandangkan next week ada 1 week off school ianya sangat la sesuai untuk tuan tanah ni pergi mendapatkan khidmat tersebut. Ada sesapa yang murah hati nak tolong bayarkan tak? Sila contact admin. Hehehe... Sape la ko nak mintak sponsor Jihan oiii... Ko tu bukan Dato CT... Bukan Fasha Sandha. Kikiki... ko punya muka. Ko la yang baya. Kannn..?
Ok la kengkawan semua.
Tuan tanah nak out lu. Sori la membebel tak tentu hala ni.
Muuuahhh...