Tabung Travel Ku. Klik The link Please..

Friday, January 2, 2015

Promosi Bulan Januari 2015

Assalamualaikum semua.
Apa khabar? Di harap semua sihat. Jihan nak story mory skit. Umah Jihan memang naik air banjir yang melanda Pantai Timur baru-baru ni. Ni pun baru sempat nak update blog kejap. Carpet semua dah terapung. So, malas dah nak basuh. Kira sedekah je kat sesapa yang nak. InShaAllah, ada rezki kita beli yang baru. Lagipun carpet tu dah berbelas tahun tak di tukar. :)
Nak upload pics umah banjir pun, x jumpa cable hp ni letak kat mana. So, korang google je lah. Lebih kurang jer rupenyer. Kat luar umah air naik sampai pinggang, dalam rumah air naik sampai lutut. Tapi Alhamdulillah... rumah kami masih ada untuk didiami berbanding sahabat-sahabat kita yang berada di Kuala Krai yang tinggal sehelai sepinggang. Kesian kan?

Tapi papepun, hidup mesti diteruskan.

So, entry kali ni nak story mory pasal Promo Bulan Jan 2015 ni, ALFALFA.
Korang mesti dah biasa dengar kan?
Ni Jihan cerita skit pasal keBESTan vitamin ni.

1. Dapat melegakan sakit sendi.
2. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
3. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita)
4. Merawat arthitis
5. Bagus untuk alergic dan akzema
6. Merawat asma
7. Mencuci usus bagi membuang toksik
8. Merawat kencing kotor dan mencuci buah pinggang
9. Merawat keputihan (untuk wanita)
10. Menegangkan payudara (untuk wanita)
11. Bertindak seperti kacip fatimah pada isteri
12. Memulihkan urat selepas bersalin
13. Meningkatkan stamina untuk suami.
14. Milk booster
15. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan.

Jadi pada sayang-sayang kat luar tu... boleh la beli untuk diri sendiri atau untuk yang tersayang. Pada sesiapa yang berminat, bulan ni memang sesuai untuk beli vitamin ni sebab ada promo best.

Alfalfa Small Buy 6 Free 1.
Alfalfa Twin Pack Small, Less 5%
Alfalfa Large Buy 6 Free 1.
Alfalfa Twin Pack Large, Less 5%.

Time cam gini la kita leh jimat. Kalau rasa beli 6 tu banyak sangat, apa kata korang share. Jadi harganya lebih murah kan?

 Kepada yang berminat, leh la Whatsapp Jihan (0122799115).
Bank-in duit and tunggu je abang GDex anta depan rumah korang.
Ok?
Cepat, promo ni untuk bulan Januari 2015 sahaja tau.
Ingat tu...
:)




Jom Zikir

Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda:
"Sampaikanlah pesanKu biarpun satu ayat..."

Dari Abu Hurairah r.a. bahwa Nabi s.a.w bersabda:
"Sesungguhnya Allah mempunyai 99 nama, iaitu 100 kurang satu. Siapa yang menghafalnya akan masuk syurga." Sahih Bukhari.

1. Allah
2. Ar-Rahman - Maha Pemurah
3. Ar-Rahim - Maha Penyayang
4. Al-Malik - Maha Merajai/Pemerintah
5. Al-Quddus - Maha Suci
6. As-Salam - Maha Penyelamat
7. Al-Mu'min - Maha Pengaman
8. Al-Muhaymin - Maha Pelindung/Penjaga
9. Al-^Aziz - Maha Mulia/Perkasa
10. Al-Jabbar - Maha Pemaksa
11. Al-Mutakabbir - Maha Besar
12. Al-Khaliq - Maha Pencipta
13. Al-Bari' - Maha Perancang
14. Al-Musawwir - Maha Menjadikan Rupa Bentuk
15. Al-Ghaffar - Maha Pengampun
16. Al-Qahhar - Maha Menundukkan
17. Al-Wahhab - Maha Pemberi
18. Ar-Razzaq - Maha Pemberi Rezeki
19. Al-Fattah - Maha Pembuka
20. Al-^Alim - Maha Mengetahui
21. Al-Qabid - Maha Penyempit Hidup
22. Al-Basit - Maha Pelapang Hidup
23. Al-Khafid - Maha Penghina
24. Ar-Rafi^ - Maha Tinggi
25. Al-Mu^iz - Maha Pemberi Kemuliaan/Kemenangan
26. Al-Muthil - Maha Merendahkan
27. As-Sami^ - Maha Mendengar
28. Al-Basir - Maha Melihat
29. Al-Hakam - Ma! ha Menghukum
30. Al-^Adl - Maha Adil
31. Al-Latif - Maha Halusi
32. Al-Khabir - Maha Waspada
33. Al-Halim - Maha Penyantun
34. Al-^Azim - Maha Agong
35. Al-Ghafur - Maha Pengampun
36. Ash-Shakur - Maha Pengampun
37. Al-^Aliyy - Maha Tinggi Martabat-Nya
38. Al-Kabir - Maha Besar
39. Al-Hafiz - Maha Pelindung
40. Al-Muqit - Maha Pemberi Keperluan
41. Al-Hasib - Maha Mencukupi
42. Aj-Jalil - Maha Luhur
43. Al-Karim - Maha Mulia
44. Ar-Raqib - Maha Pengawas
45. Al-Mujib - Maha Mengabulkan
46. Al-Wasi^ - Maha Luas Pemberian-Nya
47. Al-Hakim - Maha Bijaksana
48. Al-Wadud - Maha Pencinta
49. Al-Majid - Maha Mulia
50. Al-Ba^ith - Maha Membangkitkan
51. Ash-Shahid - Maha Menyaksikan
52. Al-Haqq - Maha Benar
53. Al-Wakil - Maha Berserah
54. Al-Qawiyy - Maha Memiliki Kekuatan
55. Al-Matin - Maha Sempurna Kekuatan-Nya
56. Al-Waliyy - Maha Melinuingi
57. Al-Hamid - Maha Terpuji
58. Al-Muhsi - Maha Menghitung
59. Al-Mubdi' - Maha Memulai/Pemula
60. Al-Mu^id - Maha Mengembalikan
61. Al-Muhyi - Maha Menghidupkan
62. Al-Mumit - Maha Mematikan
63. Al-Hayy - Maha Hidup
64. Al-Qayyum - Maha Berdiri Dengan Sendiri-Nya
65. Al-Wajid - Maha Menemukan
66. Al-Majid - Maha Mulia
67. Al-Wahid - Maha Esa
68. As-Samad - Maha Diminta
69. Al-Qadir - Maha Kuasa
70. Al-Muqtadir - Maha Menentukan
71. Al-Muqaddim - Maha Mendahulukan
72. Al-Mu'akhkhir - Maha Melambat-lambatkan
73. Al-'Awwal - Maha Pemulaan
74. Al-'Akhir - Maha Penghabisan
75. Az-Zahir - Maha Menyatakan
76. Al-Batin - Maha Tersembunyi
77. Al-Wali - Maha Menguasai Urusan
78. Al-Muta^ali - Maha Suci/Tinggi
79. Al-Barr - Maha Bagus (Sumber Segala Kelebihan)
80. At-Tawwab - Maha Penerima Taubat
81. Al-Muntaqim - Maha Penyiksa
82. Al-^Afuww - Maha Pemaaf
83. Ar-Ra'uf - Maha Mengasihi
84. Malik Al-Mulk - Maha Pemilik Kekuasaan
85. Thul-Jalali wal-Ikra! m - Maha Pemilik Keagungan dan Kemuliaan
86. Al-Muqsit - Maha Mengadili
87. Aj-Jami^ - Maha Mengumpulkan
88. Al-Ghaniyy - Maha Kaya Raya
89. Al-Mughni - Maha Penberi Kekayaan
90. Al-Mani^ - Maha Membela/Menolak
91. Ad-Darr - Maha Pembuat Bahaya
92. An-Nafi^ - Maha Pemberi Manfaat
93. An-Nur - Maha Pemberi Cahaya
94. Al-Hadi - Maha Pemberi Petunjuk
95. Al-Badi^ - Maha Indah/Tiada Bandingan
96. Al-Baqi - Maha Kekal
97. Al-Warith - Maha Membahagi/Mewarisi
98. Ar-Rashid - Maha Pandai/Bijaksana
99. As-Sabur - Maha Penyabar