Tabung Travel Ku. Klik The link Please..

Thursday, October 19, 2017

Happy Diwali

Happy Diwali to friends who celebrate it.

Cuti² ni asyik makan tidur je kerje nya. Abis diet aii 2 bulan tau.

Daily routines. Wake up. Shower. Cook. Wash clothes. Hang them. Eat. Sleep.

Best orang lain, ada yang pergi holiday obersea, ada yang sewa chalet, mandi kolam, ada yang main bowling.... huh... I need a vacation too.

Bandung, Indonesia is my next place to visit. Somewhere in November 2017. I'll tell you more when I get back. But for now, it's the same old routine.

Sila abaikan gambo tuan tanah yg montel tapi gojes ni. Kalau nak muntah sila ke bilik air. Kikiki... nak tunjuk glasses baru beli kat kedai duahenggit je. 

Monday, October 16, 2017

Holidays

Hey you.. watpe tu?
Holiday dah start. Korang ke mana?
Me?
Stay kat umh je.

Sunday, September 17, 2017

IPhone 8

Hellooooo... how are you?
Tak tau kenapa ari ni cam rajin skit nak update blog.
Nak habaq mai kat ang.. harga Iphone 8 paling rendah pun RM3999! Huii tak mampu la. Kalu cenggini, kena kumpul duit 2 tahun pun masih....x mampu beli!
Tapi kalau suatu hari nanti, jadi jutawan. Mampu kot!?
Hahahaha.. pembaca semua, sila la doakan tuan tanah ni kaya. Semoga boleh lebih banyak bersedekah membantu fakir miskin. Dan juga beli iPhone.

Officially 36

Yesterday was my birthday.
Alhamdulillah, masih brrnafas. Syukur masih di beri peluang. Terima kasih pada yang ucapkan doa² indah untuk ku. I love you all.

Thursday, September 7, 2017

Majlis Restu Ilmu

Gamba tak de kaitan nga luahan hari ni.

Kita cuma manusia biasa.
Kita jgn asyik salahkan orang lain.
Cuba kita muhasabah diri kita. Mana silap dan salah kita.
Kadang-kadang, kita lupa sebab kita terlalu selesa dalam zon selesa kita.
Hinggakan orang sekeliling fed up ngan keberadaan kita.

Sunday, September 3, 2017

Try testing

This is just a testing posting.

I just wanted to try whether this posting got published. 
It's been awhile I didn't post anything because my blogger app can't publish all the stuff that i've typed. 
Happy birthday to my mother. We celebrated the day at JL Fara Crab at Wakaf Che Yeh. We had a great dinner with shellout food. 

Sunday, May 14, 2017

MK Handbag

Hollaaa...
It's been awhile.... Hakak bz manjang la dik non!
April and May are full with activities.
Last week, kem Kecemerlangan UPSR kat Che Da Resort, PCB. This week ada kem kat Limau Kasturi. Perkhemahan Unit Uniform. Nasib baik tuan tanah tak berkaitan. Kikiki... Next week ada mid year examination. Fuhh... Memang padat.
Ok.. out lu. Sesapa yang nak order #MaryKay sila la PM Tuan Tanah ni yerr...

Gamba tak de kaitan. Tapi hakak suka sebab handbag ni hakak order from Personal Shoppers kat USA. So, from USA with ❤️ love  la ni.

Friday, April 21, 2017

Pandora and Me

Hello there!
How are you?
Just drop in to say Hi!
And to share my new interest.
Taddaaaa....
Pandora!

Korang minat tak? Tuan tanah berkesempatan untuk membuat lawatan ke Butik Pandora di KB Mall.
Ini lah hasil lawatan tadi.
At last, dapat gak pakai. Sebelum ni dok pakai yang Soulfeel je. Korang pernah dengar tak SoulFeel? Sila la google yerr..

Saturday, April 8, 2017

Jom Join Carousel.

Mary Kay Semi Gel Matte Lipstick for RM55 https://carousell.com/p/98992881 on #carousell

Saturday, April 1, 2017

Last school holiday we went to..

Johor!
It's in the south of Malaysia.
We went to the Sarang Buaya (crocodile farm) and Legoland Malaysia. Let the pictures do the talking.

Monday, March 6, 2017

My obsession

Hi !
Korang ada obsesi tentang sesuatu tak?
Me? #washitape.
Memang crazy head over heels la kalau ngan Washi Tapes ni. Dah ada 3 kotak and still nak beli or order lagi. Punya la gila kan? I feel calm when I look at washi.

Wednesday, March 1, 2017

Hello March!

Please be good to me, March.

Just got that blue diary from the office people.
Nicer than last year but it doesn't has the monthly planner / date. It would be nice if they put the monthly planner date. It's easier for us to jot down the important date such as Latihan Kecemerlangan, Teacher's Day, sports day etc.
Am i right?

Monday, February 6, 2017

Bengkel Jom Cantik MK

Assalamualaikum semua.
Hi.. how are you today?
Just want to share about the beauty workshop that I went last Saturday at Royal Guest House Kota Bharu. Kami main make up-make up je. Tengok la hasil sebelum dan selepas. I pergi dengan PKKO SK Telaga Ara my besties.

Ramai gak yang hadir. Dalam 30 orang gak. Semua nak try produk MK.
Ni gamba sebelum.
Ni gambar selepas.
Gambar sebelum main make up.
Selepas main make up-make up. 
Ok sekarang kami dah jadi Beauty Consultant untuk produk Mary Kay. Sesiapa yanh berminat boleh dapatkan dari kami. Sila hubungi : 
Jihan
0122799115
Untuk pengetahuan anda semua, Mary Kay tak de stokist atau kedai jual produk kat pasar malam atay mana-mana kedai. Produk Mary Kay hanya boleh di dapati melalui BC Mary Kay sahaja. So, tunggu apa lagi?
Call atau WhatsApp nombor diatas. 
Thanks.

Sunday, February 5, 2017

Ranking Mary Kay

Assalamualaikum.
Nak tau tak kenapa tuan tanah minat sangat nak guna produk Mary Kay ni?
Sebab ni haa...
Tengok la ranking MK ni jatuh ke berapa?
No.2 tau. Jadi ianya terbukti memang berkesan walaupun mengambil sedikit masa untuk heal kulit muka korang tu, tapi ianya berbaloi.
So, tunggu apa lagi?
Boleh contact Beauty Consultant terdekat anda atau contact je JIHAN 0122799115.

Monday, January 30, 2017

Happy box has arrived.

Hari ni dah sampai barang yang telah di order last week. Late delivery because of the Chinese New Year holiday. No worries. Better late than never.
Sesiapa yang berminat ngan barangan Mary Kay, boleh la WhatsApp @ Telegram 0122799115.

Dah dapat hadiah percuma dari MK. Body lotion, sunblock, body shower. 
Horrey! I love MK.
Thank you Mary Kay. 

Thursday, January 26, 2017

Beauty Consultant

Alhamdulillah my starter kit has arrived.
Yeayy... Now I can start the beauty journey with Mary Kay.

Wednesday, January 25, 2017

MK BC

Assalamualaikum.
Apa khabar? 

Hari ni gumbira sangat sebab tuan tanah dah jadi Mary Kay Beauty Consultant. 
Walaupun tak di iktiraf lagi tapi dah order beberapa barang. 
Cam rasa tersangat excited. 
Almaklum la, tuan tanah ni memang suka kan kecantikan. 
Walaupun tuan tanah tak secantik naelofar, tapi alhamdulillah nga nikmat yang diberi Nya.

Ni antara skin care products yang ditawarkan.
Perlu korang tau, MK punya product ni bebas kimia tau. So sangat natural and botanical. Sesuai untuk yang selalu pakai pencuci yang menghakis kulit muka tu.


Bukan sahaja skin care, MK pun ada make up tau. Ni part yang paling tuan tanah suka sekali.
Lipstik.
Lip gloss.
Lip balm.
Eye liner.
Mascara.
Wajib ada dalam handbag kan?
Sebab tu la handbag punya la berat. Cam sumbat batu jongkong!
So, tunggu apa lagi. Kalau korang ada benda yang berkenan. 
Boleh whatsapp / telegram / sms / Line / imo
+6 0122799115



Monday, January 9, 2017

Selamat Tahun Baru 2017

Tak de pe yang berubah.
Masih di sekolah lama.
Masih tugas yang sama.

Cuma body je makin mengembang. Korang mesti suka kan sebab korang makin kurus. Perempuan tua yg gemuk x sedar diri ni je yang makin kembang. Tak pe la. Janji kita tak mintak beras nga orang. Kalau orang belanja jarang-jarang tu apa salahnya kan? 😁

And ni hasil 2 minggu Tuan Tanah pakai Tati Skin Care.
Amacam? Ada perubahan?
Same je kot? Kan? Dah memang muka  Jihan. Tak kan nak berubah jadi Nelopa kan? Jeelopa je la. Hahahaaa...