Tabung Travel Ku. Klik The link Please..

Wednesday, December 20, 2017

Jihan Jalan Jepun

Konichiwa!
Hait!
Hahaha...mentang-mentang la baru balik Jepun. Kikiki...
Me, went to Japan on 28 November 2017. Me and my travel partner went to Japan using All Nippon Airways (ANA).  The first place we went in Japan was Tokyo. We were there for 4 days. We went to Disney Sea but not Disneyland. Maybe someday. We went to Asakusa, Shinjuku, Shibuya crossing, and Ueno. We used the subways so we have to plan where we want  to go as we just go by ourselves.

Then we went to Osaka on the 2 December 2017. We took a travel package here. The package was RM1199 for ground only. But we have to add more because we choose to go to USJ. Add around RM300 for the ticket. Here in Osaka we went to Nara, Kyoto, Dotonburi, and last but not least, Universal Studio Japan!

Japan was a great place to visit.
Describe Japan in 3 words - clean, modern, expensive.
I love the food, I love the weather.
If you asked me, "Do you want to visit Japan again in the future?"
My answer is "YES!"
 Me in Shinjuku, Tokyo
 Me in DisneySea (Ariel Castle), Tokyo. Belakang tu bapak Ariel. 
 Us with Daisy Duck in DisneySea, Tokyo.
 Handsome tak abam kat tepi ni?
Me in Asakusa, Tokyo.
Best kat sini, banyak kedai cenderamata murah. Murah tak la murah sangat, tapi compare ngan tempat lain kan. Boleh dikira murah la. Kat sini gak ada tempat makan ramen halal.
 Me in Nara Park, Osaka. 
Kat sini rusa di lepas kan berkeliaran je, kat tepi jalan tu dah boleh bagi makan atau pegang kepala rusa. Nice view tapi banyak tample gak kat sini. Kami tak minat so, x masuk ke dalam la. Jalan kat area luar je.
 Bamboo Forest in Kyoto, Japan.
 Kat depan Osaka Castle.
 Osaka street
 Umeda Sky Building, Osaka.
Ni dekat Harry Potter Castle in Universal Studio Japan.
Kalau tanya, mana lagi best... Disney Sea or Universal Studio Japan? I think I choose USJ. More thrill rides and fun.

In a nutshell, I love Japan.

TAK Boleh?

Kenapa tak leh nak post gamba terbaru ni?

Saturday, November 18, 2017

Trip To Bandung, Indonesia

Hello everyone!
Miss me? Well, actually I went to Bandung, Indonesia last Friday (10-13 November 2017). It was my first trip there. And I'm in love with Bandung. The food was good and the pristine scenery amazed us.
I went there with my aunt and cousin. Actually there were 4 tickets bought but at last minute my mum had to undergo a surgery because of the appendicitis. Xpo ma, kito g lain kali.
To haters: sapo kato I sokmo tinggal anok ko ma I? Diorg ado pok, so pok dio la jago. Anok² I buke kena dukung pun. Bagi makan je. Mandi pakai, semua diorg dah boleh handle sendiri. Korang jeles eh?? Korang kalau kena g kursus ke, atau ada peluang melancong, korang pergi tak? Tinggalkan ank ? Opss sorry... sila terasa.
Ok, enough of haters.
Let's view the photos. Kalau meluat sila jgn visit blog aiii.

 
Pusat kulit. Cibaduyuk, rasa betul dah ejaan dia. Memang banyak barangan kulit, kasut, handbag, jacket, boots. 
Mee Kocok and Es Jeruk. Yummy!
Me at Floating Market Bandung.

Dusun Bambu

Nasi Ayam Penyet paling superb! Pedas gilos.. air mata.. air idum semua keluar. Jus alpukat pun best. 
Rumah Sulam Haji Ahmad.
Hambikk... nasib baik, x kena extra charge utk lebihan muatan. 

Thursday, October 26, 2017

Homestay Hani

Haaa... korang tengah cari Homestay kat Kelantan?
Ni nak habaq mai... eh awat speaking utara ni? Eh.. silap lak. Ok, ni nok oyak. Ado Homestay Hani kat Pasir Pekan, dekat ngan bandar KB. Rumah tepi jalan je. So, jangan risau kalau datang 1 rombongan bas pun boleh muat sebab rumah ni besar. Semi-D 2 tingkat yang ada 5 bilik. Ada 2 bilik berAirCon, 3 lagi kipas. Tapi kalau datang 5 @ 6 family pun masih muat sebab living hall luas. Boleh bawa toto sendiri. So, kalau berminat boleh call no.tertera. kalau nk call hakak pun boleh dik non. Homestay tu makcik aii punya. Ni tolong promot je.

Thursday, October 19, 2017

Happy Diwali

Happy Diwali to friends who celebrate it.

Cuti² ni asyik makan tidur je kerje nya. Abis diet aii 2 bulan tau.

Daily routines. Wake up. Shower. Cook. Wash clothes. Hang them. Eat. Sleep.

Best orang lain, ada yang pergi holiday obersea, ada yang sewa chalet, mandi kolam, ada yang main bowling.... huh... I need a vacation too.

Bandung, Indonesia is my next place to visit. Somewhere in November 2017. I'll tell you more when I get back. But for now, it's the same old routine.

Sila abaikan gambo tuan tanah yg montel tapi gojes ni. Kalau nak muntah sila ke bilik air. Kikiki... nak tunjuk glasses baru beli kat kedai duahenggit je. 

Monday, October 16, 2017

Holidays

Hey you.. watpe tu?
Holiday dah start. Korang ke mana?
Me?
Stay kat umh je.

Sunday, September 17, 2017

IPhone 8

Hellooooo... how are you?
Tak tau kenapa ari ni cam rajin skit nak update blog.
Nak habaq mai kat ang.. harga Iphone 8 paling rendah pun RM3999! Huii tak mampu la. Kalu cenggini, kena kumpul duit 2 tahun pun masih....x mampu beli!
Tapi kalau suatu hari nanti, jadi jutawan. Mampu kot!?
Hahahaha.. pembaca semua, sila la doakan tuan tanah ni kaya. Semoga boleh lebih banyak bersedekah membantu fakir miskin. Dan juga beli iPhone.

Officially 36

Yesterday was my birthday.
Alhamdulillah, masih brrnafas. Syukur masih di beri peluang. Terima kasih pada yang ucapkan doa² indah untuk ku. I love you all.

Thursday, September 7, 2017

Majlis Restu Ilmu

Gamba tak de kaitan nga luahan hari ni.

Kita cuma manusia biasa.
Kita jgn asyik salahkan orang lain.
Cuba kita muhasabah diri kita. Mana silap dan salah kita.
Kadang-kadang, kita lupa sebab kita terlalu selesa dalam zon selesa kita.
Hinggakan orang sekeliling fed up ngan keberadaan kita.

Sunday, September 3, 2017

Try testing

This is just a testing posting.

I just wanted to try whether this posting got published. 
It's been awhile I didn't post anything because my blogger app can't publish all the stuff that i've typed. 
Happy birthday to my mother. We celebrated the day at JL Fara Crab at Wakaf Che Yeh. We had a great dinner with shellout food. 

Sunday, May 14, 2017

MK Handbag

Hollaaa...
It's been awhile.... Hakak bz manjang la dik non!
April and May are full with activities.
Last week, kem Kecemerlangan UPSR kat Che Da Resort, PCB. This week ada kem kat Limau Kasturi. Perkhemahan Unit Uniform. Nasib baik tuan tanah tak berkaitan. Kikiki... Next week ada mid year examination. Fuhh... Memang padat.
Ok.. out lu. Sesapa yang nak order #MaryKay sila la PM Tuan Tanah ni yerr...

Gamba tak de kaitan. Tapi hakak suka sebab handbag ni hakak order from Personal Shoppers kat USA. So, from USA with ❤️ love  la ni.

Friday, April 21, 2017

Pandora and Me

Hello there!
How are you?
Just drop in to say Hi!
And to share my new interest.
Taddaaaa....
Pandora!

Korang minat tak? Tuan tanah berkesempatan untuk membuat lawatan ke Butik Pandora di KB Mall.
Ini lah hasil lawatan tadi.
At last, dapat gak pakai. Sebelum ni dok pakai yang Soulfeel je. Korang pernah dengar tak SoulFeel? Sila la google yerr..

Saturday, April 8, 2017

Jom Join Carousel.

Mary Kay Semi Gel Matte Lipstick for RM55 https://carousell.com/p/98992881 on #carousell

Saturday, April 1, 2017

Last school holiday we went to..

Johor!
It's in the south of Malaysia.
We went to the Sarang Buaya (crocodile farm) and Legoland Malaysia. Let the pictures do the talking.

Monday, March 6, 2017

My obsession

Hi !
Korang ada obsesi tentang sesuatu tak?
Me? #washitape.
Memang crazy head over heels la kalau ngan Washi Tapes ni. Dah ada 3 kotak and still nak beli or order lagi. Punya la gila kan? I feel calm when I look at washi.

Wednesday, March 1, 2017

Hello March!

Please be good to me, March.

Just got that blue diary from the office people.
Nicer than last year but it doesn't has the monthly planner / date. It would be nice if they put the monthly planner date. It's easier for us to jot down the important date such as Latihan Kecemerlangan, Teacher's Day, sports day etc.
Am i right?

Monday, February 6, 2017

Bengkel Jom Cantik MK

Assalamualaikum semua.
Hi.. how are you today?
Just want to share about the beauty workshop that I went last Saturday at Royal Guest House Kota Bharu. Kami main make up-make up je. Tengok la hasil sebelum dan selepas. I pergi dengan PKKO SK Telaga Ara my besties.

Ramai gak yang hadir. Dalam 30 orang gak. Semua nak try produk MK.
Ni gamba sebelum.
Ni gambar selepas.
Gambar sebelum main make up.
Selepas main make up-make up. 
Ok sekarang kami dah jadi Beauty Consultant untuk produk Mary Kay. Sesiapa yanh berminat boleh dapatkan dari kami. Sila hubungi : 
Jihan
0122799115
Untuk pengetahuan anda semua, Mary Kay tak de stokist atau kedai jual produk kat pasar malam atay mana-mana kedai. Produk Mary Kay hanya boleh di dapati melalui BC Mary Kay sahaja. So, tunggu apa lagi?
Call atau WhatsApp nombor diatas. 
Thanks.

Sunday, February 5, 2017

Ranking Mary Kay

Assalamualaikum.
Nak tau tak kenapa tuan tanah minat sangat nak guna produk Mary Kay ni?
Sebab ni haa...
Tengok la ranking MK ni jatuh ke berapa?
No.2 tau. Jadi ianya terbukti memang berkesan walaupun mengambil sedikit masa untuk heal kulit muka korang tu, tapi ianya berbaloi.
So, tunggu apa lagi?
Boleh contact Beauty Consultant terdekat anda atau contact je JIHAN 0122799115.

Monday, January 30, 2017

Happy box has arrived.

Hari ni dah sampai barang yang telah di order last week. Late delivery because of the Chinese New Year holiday. No worries. Better late than never.
Sesiapa yang berminat ngan barangan Mary Kay, boleh la WhatsApp @ Telegram 0122799115.

Dah dapat hadiah percuma dari MK. Body lotion, sunblock, body shower. 
Horrey! I love MK.
Thank you Mary Kay.