Tabung Travel Ku. Klik The link Please..

Wednesday, March 25, 2015

Bargain In Beijing : Part 3.

 
Ehem... Strike a pose... Feewwwittt... ada nampak cam Maharani tak? Kikiki.... This was taken at Summer Palace. Tempat Maharaja zaman ritu-ritu rest time summer. Kat belakang tu ada 1 istana. The view and weather were marvellous. You should come if you enjoy the beautiful view of palace and lake.
Nice!  
 We're going to the bridge and there's an island. Beautiful view there... Lots of pictures were taken but using my iPhone. All were deleted after I restore it. Chhooiii...
 My bodyguard.
 Us at Masjid Niujie
 Wang Fu Jing Street. The tour guide said... there's a lot of branded shop lots here. You want Prada...Gucci...Apple store...they got it.
Tips kedua: kalau korang ke Beijing, dinasihatkan jangan beli ngan peniaga ditepi jalan sebab banyak yang tipu. Selalunya diorang akan bagi baki duit bukan Chinese renminbi / yuan. Dan selalunya matawang yang kurang nilainya.... Dan kalau nak beli gak... kena pepandai la korang bargain... mintak kurang sehabis mungkin. Kato ore klate... rapat jik ah!
:)
 At one of the government shop that we have to go. 
Wajib pergi bila korang amik pakej ni.
 The Great Wall.
 Kat sini... kami sempat climbed sampai station 2 je. Sebab my counsin tu gayat la weii... kalau tak... sampai ke puncak station 3 nuh di atas sana.... xpe la... at least leh la merasa panjat The Great Wall Of China.
Kami punya group yang melawat Beijing kali ni. Bergamba kenangan sebelum naik. :)
Post a Comment