Tabung Travel Ku. Klik The link Please..

Sunday, October 23, 2016

Visit Vietnam

Holaa... Korang mesti rendu gilos kat tuan tanah kan? 
Tuan tanah ke Ho Chi Minh City. 
Bukan apa sajer je ikut Tuan Amri (my sister's friend) and the geng.
This was my first time to Vietnam.

Kat atas tu gambar kami yang ke sana. Kebanyakan kakak-kakak dari SMK Bachok. Isteri bekas pengarah pun ada. So, kira cam group mak-mak datin. For me, bakal Datin J. Hahaha... Aamiin. InshaAllah. Well, mana la tau kan? 

 
This picture was taken on the first say.
The road was always busy with motorbike. Honking each other.
Sebelum ke sana, tuan tanah pergi tukar duit dalam 3 juta Vietnam Dong gak. So, kira tuan tanah ni jutawan la sebelum pergi sana. Tapi bila pergi sana dah jadi cam papa kedana sebab banyak sangat shopping. Sampai kena swipe card lagi. Nasib baik la kedai Rohani Textiles tu boleh swipe. Kalau tak, tak dapat la tuan tanah nak borong tudung Naelofar. Kan...?

Tuan tanah suka gamba ni, sebab ada benda rare tu yang paling atas. I sendiri pun tak tau apa fungsi 'mugo' tu. Then bila kami ke pasar malam kat tepi hotel tu nampak, diorang guna benda tu untuk cucuk-cucuk batang sanggul yang cantik-cantik tu. Laa... kreatif jugak la kira nya kan. Menggunakan semua yang ada kat sebatang pokok.
Kalau bab makan kat sana, mudah la jugak sebab kat depan hotel kitaorang tu ada 4-5 restaurant halal. Cuma rate untuk makan tu kira mahal la jugak. Skali makan abis la dalam RM25-RM30 seorang. Tapi kalau bab shopping, memang superb ah. Memang recomanded untuk shophaholic cam I. Tambang untuk ke sana, saya habis dalam RM800. Tu semua untuk pengangkutan (flight KB-KL-Viet-KL-KB), pengangkutan kat sana (ada van mai jemput kita masa kat airport) dan penginapan untuk 3 hari 2 malam. Kira cam ok la kan? Takder la mahal sangat.
So, rasa nak gi tak? Jom kita start saving and mana tau leh ke Vietnam lagi.
Kopi Sedap Vietnam yang jual atas motor tu memang best. RM3 je segelas.
Apa lagi yang korang nak tau?
Rasanya tu je kot.
Jumpa lagi di next entry.
* Tuan tanah tau ada orang baca and kutuk tuan tanah. Tapi nak buat camner, itu hak dia. Tapi sedarlah, anda sendiri takder la hebat sangat. Suam suam kuku jer. Tuan tanah jarang kutuk orang. Tapi kenapa tuan tanah selalu dikutuk?
Post a Comment